• Comparteix a WhatsApp
  • Envia

Millora el teu discurs. Tècniques per parlar en públic (20155/2020-1)

Torna

Parlar en públic és una de les activitats que comporten un nivell d'estrès més elevat per a la població en general i, alhora, és una activitat necessària, freqüent i d'alta repercussió.
Aquest taller integra tècniques corporals i expressives, procedents del món del teatre, amb tècniques de la comunicació empresarial i corporativa, perquè les persones responem a estímuls tant de tipus emocional com racionals en els nostres intercanvis comunicatius.
Està dissenyat i impartit per unauna coach-consultora d'empresa i una directora de teatre i actriu, per combinar el millor dels dos mons.
La finalitat del curs és aconseguir que les persones participants puguin esdevenir més efectives en la comunicació en públic, motivant-les, i ampliant el seu repertori de recursos per tal que puguin tenir més impacte amb els seus auditoris.

1. Descobrir la pròpia veu per comunicar en públic amb confiança i amb diferenciació.
2. Practicar recursos per vèncer la por escènica.
3. Augmentar l'efectivitat de la comunicació, integrant la comunicació verbal i no verbal amb el discurs mental i emocional.

Personal de l'Administració local que hagi de preparar presentacions en públic.

1. Consciència corporal i activació.
2. Tècniques per construir un discurs d'impacte: esquema del discurs de l'ascensor.
3. La vulnerabilitat i l'autenticitat: el passadís de les rialles.
4. Comunicació no verbal: respiració, veu, entonació, mirada i gestos.
5. Anàlisi del públic: com conèixer el meu públic abans i durant la meva intervenció. Com connectar amb el públic. Diferents estils de públic i gestió de l'energia del grup.
6. Tècniques per construir un discurs d'impacte. Oratòria clàssica i adaptada.
7. Gestió del públic amb atenció especial als casos difícils i els relats controvertits.
8. Torn de preguntes i respostes. Com gestionar les objeccions en públic i altres situacions en directe.
9. Suport visual, dades i tecnologia: gestió dels medis visuals i alternatives d'impacte en presentacions.

Els participants hauran de fer cinc presentacions que seran supervisades durant el curs i, una més que serà gravada en vídeo per cada participant, enviada telemàticament i avaluada per les formadores. Aquesta presentació s'haurà de lliurar després del segon dia del taller, l'avaluació d'aquesta gravació es farà de forma telemàtica. Els participants rebran en tot moment retorn individualitzat, sobre la gestió del cos i del discurs.

El curs és de 16 hores lectives més 2 hores de treball virtual individual.

L'avaluació de l'aprofitament es farà d'acord amb els exercicis treballats. Es constatarà la transferència dels aprenentatges al lloc de treball.

Arantza Uriarte
Consultora especialitzada en talent i innovació
Design thinker i coach certificada CPCC i ICF

Laura Giberga
Dramaturga, actriu i directora teatral
Graduada en tècnica Meisner i teatre musical

El taller és totalment pràctic. Els participants s'implicaran en presentacions reals, algunes directament relacionades amb continguts dels discursos que hagin de fer en els seus entorns professionals. Les valoracions seran individualitzades. El taller tindrà suport documental i audiovisual.

6, 13, 20 i 27 de maig, de 10 a 14h

Escola d'Administració Pública de Catalunya

16

18 hores

Activitat gratuïta.

A l'alumnat que assisteixi al 75% de les hores lectives i superi les proves que s'estableixin, se li expedirà un certificat d'assistència i aprofitament

Xavier Torreguitart Jaile