• Comparteix a WhatsApp
  • Envia

Obrint finestres: reptes de l'Administració pública al segle XXI (20277/2018-1)

Torna

"Mentre vivim, mentre estiguem entre els éssers humans, conreem la nostra humanitat." (Sèneca)
L'EAPC i el Parc d'Humanitats i les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona col·laborem en la realització de la 3a edició del cicle "Obrint finestres", que es durà a terme a Girona. Considerem que aquest format és idoni per sensibilitzar, visualitzar, reflexionar, contrastar i dotar de contingut la missió del servei públic al voltant dels reptes de l'Administració pública al segle XXI.

Obrir espais de reflexió sobre l'evolució i els principals reptes de la societat en els inicis del segle XXI i com incideixen en la direcció i gestió dels serveis públics.
Promoure el debat, el contrast i el sentit crític.
Aplicar a la pràctica professional de cada participant algun dels temes desenvolupats en el programa del curs.

Personal directiu de l'Administració local

1. "L'Administració pública davant els grans reptes de la societat del segle XXI", Dr. Ferran Sáez, professor titular a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

2. "L'Administració ètica", Dra. Begoña Roman, professora titular a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i secretària executiva d'Ethos Ramon Llull de la Universitat de Barcelona.

3. "L'Administració que comunica", Dr. Antoni Aira, professor associat a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

4. "Per a què serveix l'Administració pública?", Dr. Agustí Colomines, director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

5. "La coherència entre el pensament polític i el servei públic", Dr. Quim Brugué, catedràtic en ciència política i de l'administració a la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment en comissió de serveis a la Universitat de Girona.

6. "L'Administració pública al segle XXI. Lliçons apreses i reptes de futur", treball en grup dinamitzat per la Dra. Núria Serrat, professora agregada del Departament de Didàctica i Organització Educativa de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona.

Participativa, amb tècniques d'anàlisi, reflexió, conversa, debat i síntesi. El curs consta de 6 sessions de 3 h, en què primer l'acadèmic presenta el tema, després es treballa en grup i, finalment, es realitzen presentacions de conclusions. En l'última sessió es fa una dinàmica en grup i es proposa als alumnes que facin propostes concretes aplicables a l'Administració pública.

Dimarts 17 d'abril i 8 de maig
Dimecres 23 de maig, 6 de juny i 20 de juny
Dijous 5 de juliol
Tots els dies de 9.30 h a 12.30 h

Edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona (Sta. Caterina)

40

18 hores

Mitjançant la pàgina web de l'EAPC

A l'alumnat que assisteixi al 80% de les hores lectives, se li expedirà un certificat d'assistència

Anna Guitart Aparicio